vrijdag 15 maart 2013

Foto van de week bij Calumet Nederland

Algelopen 14 maart 2013 is er een foto van mij verkozen tot foto van de week bij Calumet Photograpic Nederland. Dit is de 4e keer dat dit is gebeurt. De vorige keren waren: April 2008, april 2009 en november 2011.

Deze keer was het een foto van een gebouw in Rotterdam, de Willemswerf. Dit gebouw is ook bekend als het (vroegere) Nedloyd gebouw en is nu een kantoor van Maersk. Ook speelde dit gebouw een rol in de film "Who am i?"van Jackie Chan.
De foto is gemaakt aan de achterzijde van het gebouw, aan de kant van het fietspad bij de parkeergarage. De foto is omhoog genomen, vanaf statief, met een Sigma 12-24mm (typeI). De sluitertijd was een 1/5 seconde bij f/22.

Met NIK ColorEfex is het contrast verhoogd en daarna is boven op deze eerste kleuren laag een tweede laag aangemaakt die met NIK SilverEfex omgezet is naar zwart-wit. De invulling van de zwart-wit laag is daarna teruggezet naar 95% zodat de onderliggende laag met kleur er een heel klein beetje doorheen komt wat een hele zacht kleurzweem geeft.

Voor meer foto`s van de week klik hier, en stuur er zelf ook eens een in.

2 opmerkingen:

Gert Jan Hermus zei

Ik heb je blog op mijn Pinterest-Board gezet :-)

Pieter van Roijen zei

Dank je wel Gert Jan

Fotografie is niet alleen kijken, maar vooral ook “zien”

“Een wereldstad aan de Maas”. Oftewel Rotterdam, oftewel de stad waar deze fotograaf zijn wortels gevestigd heeft. Pieter heeft een unieke zicht en maakt foto’s op meerdere gebieden. Haven & industrie, natuur & landschappen, of anders architectuur of mensen? Wedden dat er voor u ook iets tussen zit!?

Welkom dus op mijn blog, deze blog maakt deel uit van mijn officiële site: www.pietervanroijen.nl