zaterdag 27 december 2014

De eerste sneeuw.

Zuiderpark
Roodkapje waar ga je heen ?
Op zaterdag 27 december viel de eerste sneeuw van deze winter in Rotterdam. Ik ging er dus op uit om wat foto's te maken. Het Zuiderpark is bij mij op loopafstand dus ik hoefde er niet ver voor te reizen. De camera die ik meenam was mijn "Back-up"camera, de Sony A900 samen met een Minolta 24mm f/2.8 en een Minolta 35-70mm f/4.0 ( van de  "Beercan" serie)
Het was in het Zuiderpark een combinatie van sneeuw en natte sneeuw. Op veel plaatsen was de sneeuw helaas veranderd in een zompige natte poel van water/sneeuwdrap. Gelukkig was er genoeg te zien.Er liep iemand met een aantal hazewindhonden in het park, de rode "jassen"die de honden aanhadden contrasteerden mooi met de witte sneeuw en grijze lucht. Het woord Roodkapje speelde al meteen door mijn hoofd.

Zoals gezegd was de sneeuw op sommige plaatsen veranderd in een zompige natte poel van water/sneeuwdrap. Zoals bij de foto hieronder. Deze bank staat in enkeldiepe waterplas.Een zeer natte bank

Als je je vervolgens omdraait zie je dit uitzicht. Een besneeuwde boom met een eenzaam bankje met uitzicht over de plas.
Zuiderpark
De sneeuw en de kou schrikt niet iedereen af,  ik moest dan ook meteen denken aan het bekende lied "Walking in a winter wonderland".

Molen de Zandweg

Geen opmerkingen:

Fotografie is niet alleen kijken, maar vooral ook “zien”

“Een wereldstad aan de Maas”. Oftewel Rotterdam, oftewel de stad waar deze fotograaf zijn wortels gevestigd heeft. Pieter heeft een unieke zicht en maakt foto’s op meerdere gebieden. Haven & industrie, natuur & landschappen, of anders architectuur of mensen? Wedden dat er voor u ook iets tussen zit!?

Welkom dus op mijn blog, deze blog maakt deel uit van mijn officiële site: www.pietervanroijen.nl