zaterdag 9 januari 2016

Nieuw natuur magazine: denatuurin

Denatuurin! is een gratis natuur-& fotografiemagazine. Met dit magazine willen wij een magazine van en voor de lezers maken. Een magazine dat niet alleen een podium voor de redactie is om zijn/haar werk te laten zien, maar juist ook voor de lezers. Met natuur & fotografie als onderwerp spreken wij een grote doelgroep met overlappende interesses aan. Voordat er gestart is met het magazine is er een redactieteam gevormd. Hierbij is er gekeken naar de verschillende interesses van de redacteuren. Met dit redactieteam gaan we een zo groot mogelijke groep lezers aanspreken.
Doordat de verspreiding van ons magazine per e-mail gaat is deze niet te verwarren met een nieuwsbrief. Per e-mail houden we de lezers op de hoogte dat er weer een nieuw magazine uit is en kan je deze openen door op een link te klikken. Het magazine is zo gemaakt dat deze goed te lezen is op de computer, tablet en smartphone. Kortom je kan het magazine lezen waar en wanneer je wil
Een artikel in dit nieuwe magazine is van mijn hand, hieronder is dit artikel weergegeven.

Verschillende kleuren en vormen

Geschreven door Pieter van Roijen

Herfst, die tijd van het jaar dat de natuur weer van kleur verandert en de bomen hun bladeren afgooien. Het is een goede tijd van het jaar om foto’s te maken van bomen gehuld in rood, oranje en goud. Uiteraard zijn deze foto’s mooi en geven de herfstsfeer goed weer, maar ook een enkel blaadje kan een interessante foto opleveren. Hiervoor hoef je niet speciaal af te reizen naar de hei of een bos, maar ook in je eigen de buurt kan je genoeg onderwerpen vinden. In een park, een plantsoen, je eigen straat of zelfs in je eigen tuin. Een soort van Urban Nature dus. Regelmatig blijven er bladeren aan bomen en struiken hangen, dus je kan dit soort foto’s nog tot de lente maken.

Als je goed kijkt hebben bladeren hebben allemaal verschillende kleuren en vormen. Er zijn, net als sneeuwvlokjes, geen twee bladeren hetzelfde. Ze zijn plat, gekruld, nat, droog, gescheurd, verkleurd of er zitten gaten in. Als je maar één of twee bladeren als onderwerp gebruikt zie je soms de meest interessante vormen. Als je de foto ook nog eens een kwartslag draait geeft het een iets andere kijk op de natuur.
50mm --- f/1.7 --- 1/400 sec. --- ISO 100
85mm --- f/1.7 --- 1/200 sec. --- ISO 400

Voor dit soort close-ups gebruik ik zelf graag een zo groot mogelijke diafragmaopening, f/1.4 tot f/2.8, zodat de achtergrond onscherp is. De details in de achtergrond vervagen en vallen niet meer op zodat het geheel wat rustiger overkomt. Door de kleinere scherptediepte moet je echter wel goed opletten


Wil je ook gratis dit magazine in je mailbox ontvangen? schrijf je in op www.denatuurin-magazine.nl/

*e-mailadressen worden niet gedeeld of verkocht aan derden

Geen opmerkingen:

Fotografie is niet alleen kijken, maar vooral ook “zien”

“Een wereldstad aan de Maas”. Oftewel Rotterdam, oftewel de stad waar deze fotograaf zijn wortels gevestigd heeft. Pieter heeft een unieke zicht en maakt foto’s op meerdere gebieden. Haven & industrie, natuur & landschappen, of anders architectuur of mensen? Wedden dat er voor u ook iets tussen zit!?

Welkom dus op mijn blog, deze blog maakt deel uit van mijn officiële site: www.pietervanroijen.nl